Dingo-musikaali ensi-iltaan Rauman kesäteatterissa

13.06.2022 · 11:15

Ainutlaatuinen Dingo-ilmiö saa vihdoin oman musikaalinsa, ensi-ilta ja kantaesitys Rauman kesäteatterissa 16. kesäkuuta.

Dingo-musikaali kertoo uskomattoman kiihkeän ja nopean menestystarinan, joka on osa suomirokin historiaa. Suomi koki jotain ainutlaatuista vuonna 1984, kun porilaisen Dingon Sinä ja minä -kappaleen musiikkivideo näytettiin Levyraadissa. Hysteria sai alkunsa ja rikkoi kaikki sen aikaiset konsertti- ja levymyyntiennätykset. Vuonna 1986 menestyskokoonpano ilmoitti hajoavansa. Uutinen oli niin suuri, että sitä käsiteltiin kaikkialla television uutisia ja ajankohtaisohjelmia myöten.

Dingo-musikaalissa ilmiötä käsitellään bändin keulahahmon Pertti ”Nipa” Neumannin kautta. Näytelmän ovat käsikirjoittaneet Kaisa Kuikkaniemi ja Otto Kanerva. Kaisa Kuikkaniemi tunnetaan myös Ylellä kesällä 2020 esitetyn Kaikki huutaa Dingo -kuunnelmasarjan kirjoittajana.

– Vanhana Dingo-fanina otin tietysti kuunnelmasarjan haltuun. Otin välittömästi yhteyttä Kaisaan ja sain hänet aisaparikseni näytelmää kirjoittamaan. Onneksemme myös Neumann piti ideasta ja antoi sille siunauksensa. Olemme siis vanhan kipparin suojeluksessa, näytelmän myös ohjaava Kanerva kertoo.

”Uuden Dingon” kokoonpanoa etsittiin muun muassa Raumalla ja Helsingissä järjestettyjen koe-esiintymistilaisuuksien kautta. Neumannin rooliin valikoitui lopulta Joel Mäkinen, joka on nähty aiemmin esimerkiksi We Will Rock You -musikaalissa Helsingin Jäähallissa. Hän on tuttu myös Pimeys ja Joel Herttua -yhtyeistä. Joelin understudyna toimii Väinö Riihimäki.

Muita Dingon jäseniä esittävät Patrik Hvitsjö, Taneli Läykki, Pyry Smolander ja Olli Tulkki. Muissa rooleissa nähdään Eleonoora Kauhanen, Eppu Salminen ja Sinikka Salminen.

Pori-rockin kultavuosiin työryhmän johdatti 80-luvun porilainen nuori ja Anniksen kasvatti, näyttelijä Miro Honkanen, joka on toiminut Dingo-musikaalin työryhmässä Pori-asiantuntijana. Esityksen musiikista vastaa Antti Vauramo, jonka johtaman liveorkesterin muodostavat jälleen rautaiset ammattimuusikot. Koreografiat ovat Osku Heiskasen käsialaa ja lavastus on Oskari Löytösen. Pukusuunnittelu on Elina Vätön ja kampaukset sekä maskeeraukset on suunnitellut Pirjo Leino. Äänisuunnittelu on Panu Raatikaisen.

Lehdistökuvia on ladattavissa osoitteesta https://raumanteatteri.fi/media/.

Lisätietoja työryhmästä sekä esimerkiksi Joelin ja Eleonooran kirjoittama blogi löytyvät Dingo-musikaalin omilta nettisivuilta osoitteesta dingomusikaali.fi.


Yhteistyökumppanit

BondeCamp ConsultingHovi HotelsOsuuskauppa KeulaSanomalehti Länsi-SuomiRadio RamonaRaumaRauman LukkoOmaSp