Herrasmieshuijarit ensi-iltaan 29.10.

25.10.2016 · 13:08

Samannimiseen elokuvaan perustuva Herrasmieshuijarit (Dirty Rotten Scoundrels) sai ensi-iltansa Rauman Kaupunginteatterissa 29. lokakuuta.

Tarina sijoittuu keskelle Ranskan Rivieran värikkäitä viiden tähden hotelleja ja kasinoita. Hienostuneen riemukas esitys on täynnä ihastuttavia musiikkinumeroita, glamouria ja hullunkurisia kääntei-tä.

Lawrence Jameson (Teemu Koskinen) elää ylellistä elämää pikkukaupungissa Rivieralla ja elättää itsensä puhumalla varakkaita naisia pyörryksiin ja viemällä heidän rahansa. Freddy Benson (Lauri Ketonen) taas onnistuu huijaamaan pikkusummia kertomalla naisille tarinaa sairaasta isoäidistään. Miehet törmäävät sattumalta junassa.

He yrittävät tehdä yhteistyötä, mutta huomaavat pian, että pieni ranskalaiskaupunki ei ole tarpeeksi suuri elättämään heitä molempia. He lyövät vedon: voittaja on se, joka onnistuu ensin huijaamaan 50 000 dollaria rikkaalta perijättäreltä, saippuakuningatar Christine Colgatelta (Helena Rängman). Häviäjä joutuu jättämään kaupungin. Hillitön taistelu alkaa ja pitää yleisön hyppysissään aina musi-kaalin loppuun saakka. Mutta kuka lopulta huijaakaan ja ketä.

Herrasmieshuijareita on esitetty Suomessa aiemmin ainoastaan Tampereen Työväen Teatterissa (2008–2009). Rauman Kaupunginteatterin versiossa Christine Colgaten roolissa nähtävä Helena Rängman oli mukana myös TTT:n toteutuksessa, tosin eri roolissa.

Rauman Kaupunginteatteriin Herrasmieshuijarit on suomentanut esityksen ohjaaja Kari Arffman. Arffman aloittaa Helsingin Kaupunginteatterin johtajana vuoden 2017 alussa.

Näytelmän lehdistökuvia on ladattavissa osoitteesta media-osiosta.


Yhteistyökumppanit

BondeCamp ConsultingHovi HotelsOsuuskauppa KeulaSanomalehti Länsi-SuomiRadio RamonaRaumaRauman LukkoOmaSp