Hyytävä trilleri Rauman teatterissa

27.01.2020 · 13:02

Rauman teatterin vuoden 2020 avaa piinaava Kylmä murha. Edward Taylorin kirjoittama jännitysnäytelmä saa ensi-iltansa 1. helmikuuta.

Kylmä murha on nerokas trilleri, jossa klassinen murhamysteeri ja nykyaikainen teknologia yhdistyvät tavalla, joka pitää katsojat otteessaan aivan loppuun asti. Suomessa aiemmin vain Tampereella ja Kemissä esitetty menestysnäytelmä tasapainoilee oivaltavan huumorin ja hyytävien yllätysten välillä.

– Näytelmän suomentaja Mikko Viherjuuri löysi aikanaan tekstin teatterinjohtaja Lars Svedbergin opastuksella. Svedberg oli ohjannut radioon menestyksekästä Knalli ja Sateenvarjo -kuunnelmasarjaa jonka Taylor on myös kirjoittanut. Olen erittäin onnellinen löydettyäni Kylmän murhan nyt Rauman teatterin ohjelmistoon, kertoo esityksen ohjaava Otto Kanerva.

Kylmän murhan tapahtumat sijoittuvat moderniin luksusasuntoon Englannin kanaalin rannalle. Käsikirjoittaja Harold Kent (Juha Kulmala) ja hänen vaimonsa Emma (Veera Tapanainen) ovat vasta muuttaneet eristyksissä sijaitsevaan upouuteen kotiinsa. Haroldin ja tämän pitkäaikaisen työparin Paul Riggsin (Timo Julkunen) yhteistyö on vaakalaudalla. Yhteinen historia tuo mukanaan painolastia ja näytelmän edetessä salaisuuksien verkko vain kasvaa…

Näytelmän lehdistökuvia on ladattavissa Media-osiosta.


Yhteistyökumppanit

BondeHovi HotelsOsuuskauppa KeulaSatakunnan Kansa Länsi-SuomiRadio RamonaRaumaRauman LukkoOmaSp