Ilkka Koivula

näyttelijä

Ranualla vuonna 1966 syntynyt Ilkka on valmistunut Teatterikorkeakoulusta vuonna 1990. Hän on urallaan näytellyt teattereissa ympäri Suomen (mm. Oulun kaupunginteatteri, Lahden Kaupunginteatteri, Tampereen Työväen Teatteri ja Turun kaupunginteatteri).

Ilkka tunnetaan parhaiten lukuisista rooleistaan niin kotimaisissa kuin kansainvälisissäkin elokuvissa (mm. Sairaan kaunis maailma, Badding, Rentun Ruusu, Laitakaupungin valot, Täällä Pohjantähden alla I ja II sekä Vuonna 85). Tuoreimpina roolit elokuvissa Toivon tuolla puolen (2017), Bayoneta – Viimeinen isku (2018) ja Olavi Virta (2018).

Hänet on nähty myös useissa kotimaisissa televisiosarjoissa (mm. Elämän suola, Tummien vesien tulkit ja Pirunpelto). Viimeisimpänä Ilkan on televisiossa voinut nähdä sarjoissa Kummeli esittää: Kontio & Parmas ja Keisari Aarnio.

Ilkka työskenteli Rauman Kaupunginteatterissa yhtäjaksoisesti vuosina 2003–2008. Viimeksi hän vieraili Raumalla Tapio Koivukarin kirjaan perustuvassa Missä aallot murtuvat -näytelmässä vuonna 2013.

Kevätkaudella 2023 Ilkka nähdään näytelmässä Nukkekoti.


« Takaisin

Yhteistyökumppanit

BondeCamp ConsultingHovi HotelsOsuuskauppa KeulaSanomalehti Länsi-SuomiRadio RamonaRaumaRauman LukkoOmaSp