Outi Ikonen

näyttelijä

Outi on valmistunut Turun AMK.n Taideakatemiasta, esittävän taiteen koulutusohjelmasta ja sirkuslinjalla 2008, päälajeinaan fyysinen teatteri, sekä ilma- ja notkeusakrobatia. Hän on lisäkouluttanut itseään näyttelijäntyössä mm. Teatterikorkeakoulussa, sekä lukuisilla ammattilaiskursseilla ja workshoppeissa Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Islannissa.

Hän on työskennellyt näyttelijänä lukuisissa ammattiteattereissa Suomessa, Ruotsissa ja Islannissa mm. Kansallisteatterissa, Turun kaupunginteatterissa, Rovaniemen Teatterissa, Joensuun kaupunginteatterissa, Lappeenrannan kaupunginteatterissa ja Tukholman kaupunginteatterissa.

Mieleenpainuneita rooleja ovat mm. Valtimonteatterin Syklit-näytelmä, joka voitti parhaan esityksen Thalia-palkinnon 2019, sekä Joensuun kaupunginteatterin Mestari ja Margarita – Saatana saapuu Moskovaan, joka niin ikään palkittiin Thalia-palkinnolla 2024.

Outi on työskennellyt viime vuosina paljon improvisaation parissa ja rakkain ryhmä on Vendetta – feministinen improvisaatioteatteri, jota hän on ollut perustamassa.

Outi on myös suomalais-islantilaisen palkitun Theatre Spindriftin jäsen, joka on erikoistunut fyysiseen teatteriin. Lisäksi hän tehnyt paljon äänitöitä: dubannut, tehnyt spiikkejä ja lukenut äänikirjoja, sekä jonkin verran kameratöitä viimeisimpänä TV-sarjassa Tuurenmäki -98.

Kaudella 2024-25 Outi nähdään Ranskalainen pyjama -farssissa sekä Baskervillen koira -dekkarikomediassa.


« Takaisin

Yhteistyökumppanit

BondeCamp ConsultingHovi HotelsOsuuskauppa KeulaSanomalehti Länsi-SuomiRadio RamonaRaumaRauman LukkoOmaSp