Pauli Hanhiniemi

näyttelijä

 

Pauli, joka ehkä parhaiten tunnetaan Kolmannen Naisen laulusolistina, on pitkän linjan musiikkialan ammattilainen. Hän on toiminut useissa eri kokoonpanoissa (mm. Kolmas Nainen, Pauli Hanhiniemen Perunateatteri, Hehkumo, Pauli Hanhiniemen Retkue) niin muusikkona, säveltäjänä kuin sanoittajanakin.

Omien kappaleiden lisäksi Pauli on kirjoittanut tekstejä myös mm. Yölle, Jani Wickholmille, Popedalle ja Pate Mustajärvelle. Artistien lisäksi Paulin musiikkia on kuultu mm. elokuvissa Lakeuden kutsu ja Helmiä ja sikoja. Vuonna 2007 Paulille myönnettiin Juha Vainio –palkinto yli 20 vuotta kestäneestä työstään suomalaisena laulunkirjoittajana ja sanoittajana.

Vuonna 2009 Pauli sävelsi ja sanoitti Jyväskylän kaupunginteatterissa esitetyn musikaalin Ulvova mylläri. Sävellystyön lisäksi Pauli on viihtynyt niin teattereiden lavoilla, kuin kamerankin edessä ja vuonna 2013 hänet nähtiinkin Vain elämää –ohjelman toisella tuotantokaudella. Lokakuussa 2016 Pauli Hanhiniemen Retkue julkaisi uuden albumin, Pölyä, Hiuksia, Risuja ja vain hetkeä myöhemmin ilmestyi myös Paulin 220-sivuinen kirja, Kerran elettyä. Pölyä, Hiuksia, Risuja –albumin julkaisun jälkeen Pauli Hanhiniemen Retkue onkin keikkaillut aktiivisesti ympäri Suomea koko vuoden 2017.

Pauli vierailee Lallis-musikaalissa.


« Takaisin

Yhteistyökumppanit

BondeCamp ConsultingHovi HotelsOsuuskauppa KeulaSanomalehti Länsi-SuomiRadio RamonaRaumaRauman LukkoOmaSp