Juha Vainion tarina Rauman kesäteatteriin

31.10.2017 · 12:27

Rauman Kaupunginteatterin Fåfängassa sijaitsevassa kesäteatterissa nähdään ensi kesänä Sellaista elämä on -musiikkinäytelmä.

Juha “Junnu” Vainio (1938-1990) oli yksi kaikkien aikojen merkittävimmistä suomalaisista sanoittajista. Uransa aikana hän ehti tehdä lähes 2500 sanoitusta tai sävellystä, joiden joukossa on useita melkein jokaiselle suomalaiselle tuttuja hittejä.

Sellaista elämä on -musiikkinäytelmän Rauman kesäteatteriin käsikirjoittavat Mikko Kivinen ja Otto Kanerva. Kivinen myös ohjaa esityksen. Kyseessä on tarina Juha Vainiosta, henkilöstä laulujen ja tekstien takana. Runsaasti musiikkia sisältävässä näytelmässä käsitellään niin hänen nuoruuttaan kuin myös uran vauhdikasta nousukautta sekä raitistumisen jälkeistä seesteisempää vaihetta.

Reilut kymmenen vuotta sitten uutisoitiin Juha Vainiosta kertovan, Sellaista elämä on -elokuvan toteuttamisesta. Kyseinen elokuva ei kuitenkaan koskaan valmistunut. Elokuvaprojektissakin käsikirjoittajan ja ohjaajan rooleissa mukana ollut Mikko Kivinen pääsee nyt viimeistelemään tuolloin kesken jääneen projektin Rauman kesäteatterissa.

– On hienoa päästä toteuttamaan Juha Vainion tarina Raumalla. Tuleva kesä on minulle jo viides Rauman kesäteatterissa, joten paikka on tuttu ja tiedän, että täällä fasiliteetit ovat kunnossa. Välineinä elokuva ja teatteri ovat niin erilaisia, että sellaisenaan elokuvan käsikirjoitusta ei yritetäkään käyttää. Merkittävin yksittäinen ero on varmasti se, että elokuvan käsikirjoituksessa oli mukana Junnun musiikkia ilman laulua. Musiikkinäytelmässä Junnun musiikki sanoituksineen taas on tärkeä osa toteutusta, Kivinen kertoo.

Juha Vainion roolissa nähdään Heikki Mäkäräinen, joka lienee suurimmalle osalle televisiokatsojista tutuin Elisan Hintasaarnaajana. Mäkäräinen esiintyy parhaillaan myös Tampereen Teatterin Cats-musikaalissa.

Rauman kesäteatterin lavalla nähdään myös parhaiten iskelmälaulajana tunnettu Annika Eklund, joka ihastutti Raumalla jo kesällä 2014 suositussa Suklaasydän –musiikkinäytelmässä. Ilkka Merivaara muistetaan muun muassa televisiossa yhä uusintoina pyörivän Kumman kaa -sarjan Vesana.

Työryhmän täydentävät näyttelijäpariskunta Elina Lähde ja Petja Lähde. Myös kirjailijana tunnetulle Petjalle tuleva kesä on toinen Raumalla; hän näytteli Fåfängassa kesällä 2012 Kirkan musiikkia sisältäneessä Hetki lyö -näytelmässä. Elina taas on nähty aiemmin mm. Helsingin Kaupunginteatte-rissa ja Samppalinnan kesäteatterissa.

Sellaista elämä on -musiikkinäytelmä saa ensi-iltansa Rauman kesäteatterissa 15. kesäkuuta. Tulevana kesänä esityskautta on yleisön toiveiden mukaisesti pidennetty; juhannusviikon esitystauon jälkeen esityksiä jatketaan aina elokuun 11. päivään saakka.

Rauman kesäteatterin vuoden 2018 esitysten lipunmyynti alkaa keskiviikkona 1. marraskuuta.


Yhteistyökumppanit

BondeCamp ConsultingHovi HotelsOsuuskauppa KeulaSanomalehti Länsi-SuomiRadio RamonaRaumaRauman LukkoOmaSp