Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä -musiikkikomedia ensi-iltaan

10.09.2019 · 13:12

Rauman teatterin syyskauden avaa uusi kotimainen musiikkikomedia. Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä saa kantaesityksensä Rauman teatterissa 14. syyskuuta.

Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä on romanttinen musiikkikomedia miehestä, joka haluaa vain rakastaa – hinnalla millä hyvänsä. Tarinan päähenkilö Tero on kehittänyt naisten hurmaamisesta itselleen ammatin, jolla ansaitsee ”vaatimattomia taiteilijan apurahojaan”. Reipasta menoa vauhdittavat elävän orkesterin säestämät tunnetut listahitit aina Mamban tunteikkaasta tuotannosta Irinaan, Suurlähettiläisiin ja Kirkaan.

– Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä, tuttavallisemmin myssy, on aikuisten satu, jossa rakkautta janotaan hinnalla millä hyvänsä. Sillä mitä muutakaan elämä on kuin sarja epäonnisia yrityksiä löytää se kaikkien aikojen rakkaus, kunnes eräänä ihanana iltana… kertoo näytelmän käsikirjoittaja ja ohjaaja Petja Lähde.

Lähde on tunnettu niin näyttelijänä, käsikirjoittajana (mm. Fingerpori-elokuva) kuin kirjailijanakin. Hänen Surunsyömä -lastenromaani palkittiin tänä vuonna Suomen Nuorisokirjailijat ry:n jakamalla Arvid Lydecken -palkinnolla. Lähde on näytellyt useissa eri teattereissa (mm. Helsingin ja Turun kaupunginteatterit) ja hän on tuttu myös Rauman kesäteatterin lavalta (Hetki lyö 2012 ja Sellaista elämä on 2018).

Musiikista vastaa kapellimestari Tuomas Kesälä, jonka huippuunsa virittämistä musiikkinumeroista päästiin nauttimaan Rauman kesäteatterissa kesällä 2018 (Sellaista elämä on). Esityksissä viisihenkistä orkesteria johtaa Rauman teatterin kapellimestari Perttu Suominen. Näytelmän koreografia on Sami Vartiaisen, lavastus Oskari Löytösen ja pukusuunnittelu Helena Nykäsen. Kampaukset, peruukit ja maskeerauksen on suunnitellut Tuula Kupiainen-Koivisto.

Näytelmän pääosassa vierailee paluun Raumalle tekevä laulaja-näyttelijä Jani Koskinen. Useissa eri teattereissa näytellyt Koskinen työskenteli Rauman teatterissa vuosina 1998–2002. Naispääosassa nähdään Rauman teatterissa kiinnitettynä näyttelijänä aloittanut Veera Tapanainen, joka ihastutti yleisöä jo menneenä kesänä Rauman kesäteatterissa Kaksi puuta -musiikkinäytelmässä. Rooleissa nähdään Rauman teatterin omien näyttelijöiden lisäksi myös ensimmäistä kertaa Raumalla vieraileva Joni Leponiemi.


Yhteistyökumppanit

BondeHovi HotelsOsuuskauppa KeulaSatakunnan Kansa Länsi-SuomiRadio RamonaRaumaRauman LukkoOmaSp