Murhaloukku ensi-iltaan Rauman teatterissa

05.09.2022 · 13:00

Rauman teatterin syyskausi käynnistyy piinaavan jännittävällä murhamysteerillä. Murhaloukku saa ensi-iltansa Rauman teatterissa 10. syyskuuta.

Mustaa huumoria tihkuvan trillerin päähenkilö on uransa ehtoopuolella oleva kuuluisa näytelmäkirjailija Sidney Bruhl (Timo Julkunen), joka haaveilee vielä yhdestä menestysnäytelmästä.

Nuorella kollegalla, Clifford Andersonilla (Juha Kulmala), sen sijaan on julkaisua vaille valmis nerokkaan jännitysnäytelmän käsikirjoitus. Aloitteleva näytelmäkirjailija kaipaa kuitenkin vielä kokeneen ja tunnustetun huippuammattilaisen näkemystä.

Kunnian ja menestyksen himo voi tunnetusti ajaa ihmiset epätoivoisiin tekoihin. Tästä asetelmasta punoutuukin henkeäsalpaavien yllätysten verkko, joka ei jätä kylmäksi kuin uhrinsa…

Murhaloukku on yksi Broadwayn suurimpia menestysnäytelmiä, jota esitettiin vuonna 1978 nähdyn ensi-iltansa jälkeen neljän vuoden aikana yhteensä yli 1800 kertaa. Näytelmän käsikirjoittaneen Ira Levinin muihin menestysteoksiin kuuluvat muun muassa käsikirjoitukset elokuviin Rosemaryn painajainen, Taivaansilpoja ja Stepfordin naiset.

Rauman teatteriin esityksen on ohjannut aiemmin mm. Tampereen Teatterissa ja Porin Teatterissa teatterinjohtajana työskennellyt Reino Bragge. Mikko Viherjuuren suomentaman näytelmän lavastuksen ja puvustuksen on suunnitellut Tampereen teatterin lavastaja Mikko Saastamoinen. Murhaloukussa nähtävät taistelukoreografiat ovat Oula Kitin käsialaa, joka on suunnitellut taistelukoreografiat myös esimerkiksi Turun Kaupunginteatterin Taru Sormusten Herrasta ja Hobitti -esityksiin.

Suosittelemme näytelmää yli 12-vuotiaille.

Lue lisää näytelmästä: https://raumanteatteri.fi/ohjelmisto/murhaloukku/

Lehdistökuvia on ladattavissa osoitteesta: https://raumanteatteri.fi/media/


Yhteistyökumppanit

BondeCamp ConsultingHovi HotelsOsuuskauppa KeulaSanomalehti Länsi-SuomiRadio RamonaRaumaRauman LukkoOmaSp