Rakastunut Ryti Huittisiin Risto Ryti -saliin

29.05.2017 · 14:30

Rauman Kaupunginteatterissa lokakuussa ensi-iltansa saava musiikkinäytelmä vierailee Huittisissa marras-joulukuun vaihteessa. Rakastunut Ryti -näytelmää esitetään Risto Ryti -salissa neljästi.

Vierailuesitykset toteutetaan yhteistyössä Huittisten kaupungin ja Huittisten Säästöpankin kanssa.Huittisten kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaan mukaan idea Ryti-aiheiselle esitykselle on ollut vireillä jo pidempään.

– Huittisten kaupungissa juhlitaan itsenäisen Suomen satavuotista historiaa monin tavoin ja tapahtumin. Selvää on, että haluamme juhlavuonna myös kunnioittaa oman presidenttimme, Risto Rytin, muistoa. Pari vuotta sitten pyysimmekin ystäväämme Tapio Liinojaa ideoimaan Ryti-aiheista monologia, näytelmää tai muuta vastaavaan yhdeksi juhlavuotemme tapahtumaksi. Tapio innostui asiasta ja tässä on tulos: hänen yhdessä Reidar Palmgrenin kanssa kirjoittama Rakastunut Ryti.
Tämä suurelle yleisölle tuntematonta presidentin yksityiselämää valottava näytelmä kiinnostaa varmasti, paitsi Huittisissa ja Satakunnassa, myös laajemminkin. Yhteistyömme Rauman Kaupunginteatterin kanssa on sujunut hyvin ja on hienoa, että saamme näytelmän myös Huittisiin, upeaan Risto Ryti -saliin, juhlavuotemme huipentumaksi!

Myös Huittisen Säästöpankki on innokkaasti mukana yhteistyössä ja ensimmäinen vierailuesitys torstaina 30.marraskuuta onkin Säästöpankin tilausnäytös.

– Suomen historian merkkihenkilöihin kuuluva Risto Ryti oli syntynyt Huittisissa ja käynyt kouluja Porissa. Pankkimme on perustettu Huittisissa 1877 ja sittemmin laajentanut toimintaansa mm. Poriin. Itsenäisen Suomen ja Huittisten Säästöpankin juhlavuosien kunniaksi tällaiseen projektiin osallistuminen tuntui hyvin luontevalta. Paikallisena toimijana meille on myös tärkeää olla tukemassa satakuntalaista kulttuurityötä, Huittisen Säästöpankin toimitusjohtaja Toivo Alarautalahti kertoo.

– Muiden tapahtumien ohella tämä yhteistyö ja siihen liittyvä kutsuvierasnäytös ovat osa pankin suunnitelmia Suomen 100-vuotisen ja pankkimme 140-vuotisen taipaleen juhlistamiseksi, jatkaa pankinjohtaja Tarja Isokallio.

– Kyseessä on merkittävä yhteistyö myös Rauman Kaupunginteatterille, sillä Rakastunut Ryti -näytelmä on meille erittäin suuri satsaus. Onkin suuri kunnia päästä esittämään näytelmää myös Huittisissa. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman hyvien kumppaneiden, Huittisten kaupungin ja Huittisten Säästöpankin tukea, Rauman Kaupunginteatterin toimitusjohtaja Harri Natunen täy-dentää.

Rakastunut Ryti -musiikkinäytelmän ovat käsikirjoittaneet Tapio Liinoja ja Reidar Palmgren. Esityksen ohjaa Antti Majanlahti ja musiikista vastaa Perttu Suominen. Rooleissa nähdään muun muassa Jaakko Tohkanen (Risto Ryti), Tiia Ollikainen (Gerda Ryti os. Serlachius) ja Pertti Koivula (Alfred Kordelin). Lokakuussa kantaesityksensä Rauman Kaupunginteatterissa saavan näytelmän esitykset Risto Ryti -salissa torstaina 30.marraskuuta klo 19, perjantaina 1.joulukuuta klo 19 sekä lauantaina 2.joulukuuta klo 13 ja klo 18.

Liput Rauman Kaupunginteatterin oman lipunmyynnin lisäksi myös kaikista R-kioskeista sekä Lip-pupisteen myyntipisteistä sekä lippu.fi -verkkokaupasta.


Yhteistyökumppanit

BondeCamp ConsultingHovi HotelsOsuuskauppa KeulaSanomalehti Länsi-SuomiRadio RamonaRaumaRauman LukkoOmaSp