Rauman Kaupunginteatterin syksyssä uusi kotimainen musikaali ja hurmaava tragikomedia

04.02.2019 · 11:22

Rauman Kaupunginteatterin syyskauden avaa Petja Lähteen kirjoittama Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä? Syksyn toinen ensi-ilta on Kiti Kokkosen kirjoittama Myydään 3H+K.

Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä on romanttinen musiikkikomedia miehestä, joka haluaa vain rakastaa – hinnalla millä hyvänsä. Tarinan päähenkilö on kehittänyt naisten hurmaamisesta itselleen ammatin, jolla ansaitsee ”vaatimattomia taiteilijan apurahojaan”. Reipasta menoa vauhdittavat elävän orkesterin säestämät tunnetut listahitit aina Mamban tunteikkaasta tuotannosta Irinaan, Suurlähettiläisiin ja Kirkaan.

Kantaesityksensä 14. syyskuuta saavan näytelmän käsikirjoittaa ja ohjaa Petja Lähde. Niin näyttelijänä, käsikirjoittajana (mm. Fingerpori-elokuva) kuin kirjailijanakin tunnetun Petjan Surunsyömä -lastenromaani palkittiin hiljattain Suomen Nuorisokirjailijat ry:n jakamalla Arvid Lydecken -palkinnolla. Hän on näytellyt useissa eri teattereissa (mm. Helsingin ja Turun kaupunginteatterit). Petja on tuttu myös Rauman kesäteatterin lavalta (Hetki lyö 2012 ja Sellaista elämä on 2018).

Musiikista vastaa kapellimestari Tuomas Kesälä, jonka huippuunsa virittämistä musiikkinumeroista päästiin nauttimaan jo viime kesänä Rauman kesäteatterissa (Sellaista elämä on). Näytelmän pääosassa vierailee laulaja-näyttelijä Jani Koskinen. Useissa eri teattereissa näytellyt Jani työskenteli Rauman Kaupunginteatterissa vuosina 1998–2002.

Rauman Kaupunginteatterin syyskaudella nähdään myös mm. Putouksesta tutun Kiti Kokkosen kirjoittama tragikomedia Myydään 3H+K, joka saa ensi-iltansa 26. lokakuuta. Kyseessä on oivaltava ja riemastuttava näytelmä siitä, miten haastavaa on päästää irti menneestä ja elää nykyhetkessä.

Esityksen ohjaa Ria Kataja, joka muistetaan muun muassa Taivaan tulet -televisiosarjasta. Ria nähdään tulevana kesänä Raumalla myös näyttelijänä, kun hän tähdittää Rauman kesäteatterissa esitettävää Kaksi puuta -musiikkikomediaa. Hän esiintyi Rauman kesäteatterissa myös vuonna 2012 (Hetki lyö).

Omien ensi-iltojen lisäksi esityskalenterista löytyy myös Rauma-salissa pyhäinpäivän viikonloppuna vieraileva Drag-leidit lavalla. Tammikuussa ensiesityksensä saaneen upean konsertin syntyä on voinut seurata Ylen tuottaman minisarjankin kautta. Syyskauden ohjelmistoa täydennetään vielä myöhemmin julkistettavalla lastennäytelmällä.

Esitysten lipunmyynti alkaa tiistaina 5. helmikuuta.


Yhteistyökumppanit

BondeCamp ConsultingHovi HotelsOsuuskauppa KeulaSanomalehti Länsi-SuomiRadio RamonaRaumaRauman LukkoOmaSp