Rauman Kaupunginteatterissa jälleen ennätyksellinen kevätkausi

21.05.2019 · 10:50

Rauman Kaupunginteatterin kevätkauden esitykset keräsivät 13 438 katsojaa ja salit täyttyivät 91-prosenttisesti. Edellinen, keväällä 2018 saavutettu yleisöennätys ylittyi lähes tuhannella katsojalla.

Eniten katsojia keräsi tammikuussa ensi-iltansa saanut jännitysnäytelmä Tarkastaja tulee. Ola Tuomisen ohjaaman brittiklassikon näki 4681 katsojaa, täyttöasteen ollessa 90 prosenttia. Minna Koskelan kirjoittama ja ohjaama Exän uus ja vanha -komedia jatkoi syyskauden menestystään täyttäen salit äärimmilleen. Hulvattoman esityksen näytöksiin jäi koko kaudella vapaaksi vain muutama yksittäinen paikka ja täyttöasteeksi muodostui 99,9 prosenttia. Kevätkaudella menestysnäytelmä keräsi 2955 katsojaa.

Myös musiikkitarina Muukalainen jatkoi syyskauden suosiotaan. Esko Janhusen kirjoittaman ja Juhani Laitalan ohjaaman esityksen näki kevätkaudella 1837 katsojaa ja kevään esitysten täyttöaste oli 81 prosenttia. Jo helmikuussa 2018 ensi-iltansa saanut Lallis-musikaali jatkoi sekin kuluneen kevätkauden ohjelmistossa. Osku Valveen ja Otto Kanervan kirjoittama näytelmä keräsi kaikkiaan 10 615 katsojaa, mikä on Rauman Kaupunginteatterissa esitettyjen näytelmien korkein katsojamäärä sitten Danny-musikaalin. Keväällä 2019 Otto Kanervan ohjaaman Lalliksen näki 1600 katsojaa ja esitykset täyttyivät 92-prosenttisesti.

Kevätkauden vierailuesitykset täyttivät salit yhteensä 90-prosenttisesti ja keräsivät kaikkiaan 2022 katsojaa. Keväällä esitystoimintaa laajennettiin myös teatterin tilojen ulkopuolelle. Maailman valot -esityksen on ehtinyt tähän mennessä nähdä 343 katsojaa. Esitys on tilattavissa maksutta Rauman kaupungin alueen hoitolaitoksien ja avustusjärjestöjen tiloihin.

Rauman kesäteatterissa Juha Tapion musiikkia

Rauman Kaupunginteatterin esitykset jatkuvat seuraavaksi Fåfängassa sijaitsevassa Rauman kesäteatterissa. Kaksi puuta -musiikkikomedian ensi-ilta on 14. kesäkuuta. Osku Valveen ja Otto Kanervan kirjoittaman ja Juha Tapion hittien kuljettaman esityksen rooleissa nähdään muun muassa Ria Kataja, Mikko Töyssy ja Otto Kanerva. Kaksi puuta -esitykset jatkuvat 17. elokuuta asti.

Rauman Kaupunginteatterin syyskaudella nähdään kaksi ensi-iltaa. Petja Lähteen kirjoittama ja ohjaama uusi musiikkikomedia Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä saa ensi-iltansa 14. syyskuuta. Syksyn toinen näytelmä on Kiti Kokkosen kirjoittama Myydään 3h+k. Hurmaavan tragikomedian ohjaa Ria Kataja ja ensi-ilta on 26. lokakuuta.


Yhteistyökumppanit

BondeHovi HotelsOsuuskauppa KeulaSatakunnan Kansa Länsi-SuomiRadio RamonaRaumaRauman LukkoOmaSp