Rauman kesäteatterin esiintyjäkaarti julki, tässä on ”uusi Dingo”

21.03.2022 · 13:05

Rauman kesäteatterissa kesällä 2022 kantaesityksensä saavan Dingo-musikaalin näyttelijät on valittu.

Ainutlaatuinen Dingo-ilmiö saa oman musikaalinsa tulevana kesänä Rauman kesäteatterissa. Näytelmässä esiintyvää ”uutta Dingoa” etsittiin muun muassa loppuvuodesta 2021 Raumalla ja Helsingissä järjestettyjen koe-esiintymisten kautta. Nyt Rauman teatterilla on viimein ilo ja kunnia esitellä Dingo-musikaalin näyttelijäkaarti.

Kaisa Kuikkaniemen ja Otto Kanervan käsikirjoittaman näytelmän keskushenkilö on luonnollisesti Pertti ”Nipa” Neumann. Nipan rooliin on kiinnitetty muun muassa We Will Rock You -musikaalissa vuonna 2021 nähty sekä Pimeys ja Joel Herttua -yhtyeistä tunnettu Joel Mäkinen. Nipan roolissa on tuplamiehitys ja Joelin understudyna toimii esimerkiksi Lahden Kaupunginteatterissa aiemmin näytellyt Väinö Riihimäki.

Yhtyeen managerin, Lasse Norreksen roolissa nähdään lukuisista televisio- ja teatteritöistään tunnettu Eppu Salminen, joka nähdään myös Nipan isän roolissa. Nipan äitiä esittää Raumallakin aikoinaan kolmen vuoden (2005-2008) kiinnityksellä näytellyt Hämeenlinnan Teatterin näyttelijä Sinikka Salminen.

Nipan tyttöystävää näytelmässä esittää koe-esiintymisten kautta kiinnitetty Eleonoora Kauhanen. Lärkkulla Musicalissa ja Skene Musiikkiteatterikoulussa opiskellut Eleonoora nähdään myös tänä keväänä ensi-iltansa saavassa Tytöt, tytöt, tytöt -elokuvassa.

Jontun roolissa Dingon kitaristina nähdään niin ikään koe-esiintymisten kautta valituksi tullut Teatterikorkeakoulussa parhaillaan opiskeleva Patrik Hvitsjö. Koe-esiintymisten kautta valittiin myös Dingon kosketinsoittajan, Peten roolissa nähtävä Pyry Smolander. Muun muassa Tampereen teatterissa näytellyt Pyry on valmistunut muusikoksi Lahden ammattikorkeakoulusta pääaineenaan musiikkiteatteri. Pyry nähdään näytelmän aikana myös Dingon basistina toimineen Even roolissa.

Myös Pepen roolissa Dingon basistina nähtävä Olli Tulkki tuli valituksi koe-esiintymistilaisuudesta. Olli on opiskellut Lahden Kansanopiston Teatterikoulutuksen ohjelmassa sekä Lärkkullan kansanopiston musikaalilinjalla. Quupan roolissa Dingon rumpalina näyttelee Taneli Läykki. Muun muassa Helsingin Kaupunginteatterin ja Suomen Komediateatterin lavoilla nähty Taneli on tuttu television puolelta myös Rantabaari-sarjasta sekä The Voice of Finlandista.

 

Huippuammattilaisten muodostama työryhmä

Korkea ammattitaito korostuu myös muun työryhmän keskuudessa. Rauman teatterin taiteellisen johtajan Otto Kanervan ohjaaman esityksen musiikista vastaa Antti Vauramo, jonka johtaman liveorkesterin muodostavat jälleen rautaiset ammattimuusikot.

Koreografiat ovat Osku Heiskasen käsialaa ja pukusuunnittelusta vastaa Elina Vättö. Lavastus on Oskari Löytösen ja kampaukset sekä maskeeraukset suunnittelee Pirjo Leino. Valosuunnittelusta vastaa Hannu Naamanka ja äänisuunnittelusta Panu Raatikainen.

Dingo-musikaali saa ensi-iltansa ja kantaesityksensä Rauman kesäteatterissa 16. kesäkuuta. Elokuun puolelle jatkuvan esityskauden lipunmyynti on jo käynnissä!


Yhteistyökumppanit

BondeCamp ConsultingHovi HotelsOsuuskauppa KeulaSanomalehti Länsi-SuomiRadio RamonaRaumaRauman LukkoOmaSp