Rauman teatterin keväässä hyytävä trilleri

25.09.2019 · 14:00

Rauman teatterin vuoden 2020 avaa piinaava jännitysnäytelmä. Nykypäivän Englantiin sijoittuva Kylmä murha saa ensi-iltansa 1. helmikuuta.

Edward Taylorin kirjoittamaa ja Mikko Viherjuuren suomentamaa näytelmää on Suomessa esitetty aiemmin vain Tampereen Teatterissa (vuonna 2013) ja Kemin kaupunginteatterissa (2018). Raumalle esityksen ohjaa Rauman teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva.

Kylmä murha jatkaa osaltaan viime keväänä esitetyn Tarkastaja tulee -näytelmän viitoittamaa suosittua jännitysnäytelmien sarjaa. Syyskauden ensi-illat Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä ja Myydään 3h+k jatkavat molemmat myös kevätkaudella. Kylmä murha täydentää sopivasti monipuolisen ohjelmistomme, kertoo Kanerva.

Kylmän murhan rooleissa nähdään Rauman teatterin omista näyttelijöistä Timo Julkunen, Juha Kulmala, Mona Lehtola ja Veera Tapanainen. Näytelmän lavastaa Rauman teatterissa ensimmäistä kertaa vieraileva Juho Lindström. Pukusuunnittelun tekee Helena Nykänen ja kampaukset, peruukit ja maskeerauksen suunnittelee Tuula Kupiainen-Koivisto. Valojen ja äänien takana ovat Valo- ja äänipalvelu Hanttimiesten Hannu Naamanka ja Antti Vartiainen.

Laadukkaat vierailuesitykset täydentävät ohjelmistoa

Rauman teatterin esityskalenteriin on lisätty myös useampia vierailuesityksiä. Syyskaudella päästään nauttimaan Teatteri Hevosenkengän ihastuttavista lastenesityksistä. Marraskuussa Raumalla vierailee Viiru ja Pesonen ja joulukuussa on vuorossa Kummituskekkerit. Syyskauden ohjelmistoon kuuluu myös jo yli 100 000 katsojaa kerännyt, hulvaton Saikkua, kiitos! -esitys Huittisten Risto Ryti-salissa lauantaina 9. marraskuuta.

Rauma-salissa nähdään 1. ja 2. marraskuuta ennennäkemätön livekonsertti kun Drag-leidit lavalla -esitys saapuu Raumalle. Jo aiemmin julkaistujen esitysten lipunmyynti on käynyt kiivaana, mutta kaikkiin kolmeen esitykseen on vielä jonkin verran lippuja saatavilla. Kevätkaudella Rauma-salissa konsertoi itse Pate Mustajärvi Teatterin kummitus vol. 2 -kiertueellaan. Rauma-salissa nähdään maaliskuussa myös huippusuositun komediasarjan tuorein versio, Saikkua, kiitos! OSA 3.

Kaikkien syys- ja kevätkauden esitysten lipunmyynti on jo käynnissä.

Rauman kesäteatteriin on luvassa kahden edeltävän kesän tapaan uutta kotimaista mu-siikkikomediaa. Kesän 2020 näytelmä julkaistaan marraskuussa.


Yhteistyökumppanit

BondeCamp ConsultingHovi HotelsOsuuskauppa KeulaSanomalehti Länsi-SuomiRadio RamonaRaumaRauman LukkoOmaSp