Rauman teatterin syksyssä Fingerpori ja uusi musiikkikomedia

27.02.2020 · 12:05

Rauman teatterin syyskauden avaa jo ilmiöksi noussut Fingerpori. Syksyllä nähdään myös kotimaisen musiikkikomedian kantaesitys.

Fingerpori on Petja Lähteen kirjoittama komedia, joka perustuu Pertti Jarlan suosittuihin sarjakuviin. Aiemmin Helsingin Kaupunginteatterissa ja Emma Teatterissa nähdyssä ja nyt Raumalle versioitavassa näytelmässä Fingerporia uhkaa katastrofi. Suomen hallitus uhkaa nimittäin pakkoliittää omaleimaisen kaupungin Raumaan!

Heimo Vesa saa kaupunginjohtaja Homeliukselta tehtäväkseen kuvata videopäiväkirjan Fingerporin uniikista arjesta, jolla päättäjät saadaan vakuutettua siitä, että kaupunki on säilytettävä itsenäisenä. Esiintyjistä ei onneksi ole pulaa. Löytyyhän kaupungista lukuisia karismaattisia hahmoja, kuten esimerkiksi Rivo-Riitta, Krapula-Päivi, Asko Vilenius, Allan Kurma ja pahamaineinen Pahani Julmu.

Tero Heinämäen ohjaama Fingerpori saa ensi-iltansa 5. syyskuuta. Rooleissa nähdään Timo Julkunen, Ninni Kekki, Juha Kulmala, Mona Lehtola ja Raisa Sorri.

Musiikkikomedia suosion ja julkisuuden ristipaineista

Syksyn toinen ensi-ilta on uusi musiikkikomedia Sebastian – kahdesti syntynyt. Osku Valveen kirjoittamassa näytelmässä iskelmätähti Sebastianin suosio on laskenut ja viimeisestä hitistä on jo aikaa. Entinen kansansuosikki on päätynyt lähiöpubien trubaduuriksi. Sebastianin managerilla on kuitenkin vedenpitävä suunnitelma, jonka avulla Sebastianista tulee taas tähti. Kuten arvata saattaa, kaikki menee pieleen heti alusta asti. Tästä alkaa kujanjuoksu, jossa on panoksena enemmän kuin pelkkä artistin ura. Vaakalaudalla on Sebastianin koko elämä, rakkaus ja tulevaisuus ihmisenä.

Sebastian – kahdesti syntynyt on satiirinen komedia, joka tuo esiin suosion tavoittelun absurdit ja epämääräiset keinot. Näytelmä nauraa julkisuuspelin groteskeille piirteille, mutta on silti loppuun asti ihmisen puolella. Otto Kanervan ohjaaman esityksen musiikista vastaa Antti Paranko ja rooleissa nähdään teatterin omien näyttelijöiden lisäksi kuluvallakin kaudella Raumalla vieraileva Joni Leponiemi. Vauhdikasta menoa rytmittää ja säestää tietysti myös loistava livebändi. Ensi-ilta Rauman teatterissa 24. lokakuuta.

Vierailuesityksiä Rauma-salissa ja Huittisten Risto Ryti-salissa

Rauman teatterin ohjelmistoa täydentävät jälleen laadukkaat vierailuesitykset. Lokakuussa Huittisten Risto Ryti -salissa vierailee suursuosioon ympäri Suomen nousseen Saikkua, kiitos! -esityksen jatko-osa Lisää saikkua, kiitos! Mikko Kivisen, Ville Keskilän ja Kalle Pylvänäisen tähdittämä lääkärikomediasarjan toinen osa nähdään Huittisissa 10. lokakuuta.

Rauma-saliin saapuu pyhäinpäivän viikonloppuna huumorilaulu-konsertti Naurua kolmannella. Muun muassa Reino Helismaan, Jope Ruonansuun ja Vesa-Matti Loirin tunnetuksi tekemiä lauluja sisältävän ilotulituksen aikana lavalla nähdään Martti Suosalo, Mikko Kivinen, Otto Kanerva ja kapellimestari Kalle Torniainen huippumuusikoineen. Esitykset Rauma-salissa 30.-31. lokakuuta.

Syksyn ohjelmistoa tullaan myöhemmin täydentämään vierailevalla lastenesityksellä. Syyskauden lipunmyynti alkaa perjantaina 28. helmikuuta.


Yhteistyökumppanit

BondeCamp ConsultingHovi HotelsOsuuskauppa KeulaSanomalehti Länsi-SuomiRadio RamonaRaumaRauman LukkoOmaSp