Rauman teatterissa katsojia jälleen yli kaupungin asukasluvun

20.12.2019 · 12:15

Vuonna 2019 Rauman teatterin esitykset keräsivät yhteensä 42 044 katsojaa. Katsojaluku on teatterin toiseksi paras; vuoden 2018 ennätyksestä jäätiin vain 320 katsojaa. Kuluneen vuoden esitykset täyttyivät 88-prosenttisesti.

Rauman teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva on iloinen ja kiitollinen esitysten saavuttamasta suosiosta:

”Ohjelmistomme on viime vuosina sisältänyt useita uusia ja raikkaita kotimaisia näytelmiä. Erityisen ilahduttavaa on ollut huomata, että olemme onnistuneet tavoittamaan myös uusia katsojia. Viime vuosien katsojalukujen rohkaisemana sama linja tulee jatkumaan myös seuraavina vuosina ja lähitulevaisuudessa on luvassa myös vahvasti paikallisuuteen nojaava näytelmä.”

Kanerva tähdentää, että pelkästään onnistuneet ohjelmistovalinnat eivät kuitenkaan yksistään riitä laadukkaiden esitysten toteuttamiseen:

”Toimintamme kivijalkana toimii erittäin ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilökunta, joka mahdollistaa näytelmien korkealaatuisen toteutuksen ja viime kädessä myös yleisön viihtymisen. Suurkiitos myös kaikille katsojillemme, joita ilman teatteriesitys jäisi kovin vajaaksi.”

Vuoden 2019 näytelmistä eniten katsojia keräsi Rauman kesäteatterissa esitetty Kaksi puuta. Kesän esitykset keräsivät yhteensä 17 016 katsojaa. Teatterin salissa esitetyistä näytelmistä eniten katsojia kuluneen vuoden aikana keräsi musiikkikomedia Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä. Myös kevään 2020 ohjelmistossa jatkavan esityksen näki syyskauden aikana 4970 katsojaa.

Myös muut Rauman teatterin omat esitykset menestyivät hyvin. Lokakuussa ensi-iltansa saanut ja niin ikään tulevana keväänä ohjelmistossa jatkava tragikomedia Myydään 3H+K ehti syksyn aikana kerätä 3156 katsojaa. Kevätkaudella esitetyistä näytelmistä Tarkastaja tulee -jännitysnäytelmän näki 4681 katsojaa ja Exän uus ja vanha -komedian 2955 katsojaa. Musiikkitarina Muukalaisen kevään esitykset keräsivät 1837 katsojaa ja jo helmikuusta 2018 ohjelmistossa olleen Lalliksen näki viime kevään aikana vielä 1600 katsojaa.

Ohjelmistoa täydensivät myös paikallisia yhdistyksiä ja järjestöjä kiertänyt maksuton Maailman valot -esitys sekä useat vierailuesitykset, jotka keräsivät yhteensä 5829 katsojaa.

Rauman teatterin vuoden 2020 avaa 1. helmikuuta ensi-iltansa saava piinaava jännitysnäytelmä Kylmä murha.


Yhteistyökumppanit

BondeHovi HotelsOsuuskauppa KeulaSatakunnan Kansa Länsi-SuomiRadio RamonaRaumaRauman LukkoOmaSp