Sademies ensi-iltaan Rauman teatterissa

23.10.2023 · 13:42

Rauman teatterin syksyn toisena ensi-iltana nähdään palkittuun elokuvaan pohjau-tuva Sademies, joka saa ensi-iltansa lauantaina 28. lokakuuta.

Charlie (Juha Kulmala) on itsekeskeinen liikemies, jonka elämää ohjaa rahan ja menestyksen tavoittelu. Varakkaan perheen poika yllättyy melkoisesti, kun isän kuoltua testamentti kertookin miljoonaperinnön päätyvän hänen isoveljelleen Raymondille (Miro Honkanen), jonka olemassaolosta Charlie ei aiemmin edes tiennyt.

Autistinen Raymond on viettänyt suurimman osan elämästään laitoshoidossa. Charlie ei aio kuitenkaan luopua perinnöstään suosiolla. Perintörahat mielessään hän päätyy viemään Raymondin matkalle halki Amerikan. Yllättävästä road-tripistä muodostuu kuitenkin aivan erilainen kuin Charlie kuvitteli. Veljesten tutustuttua Charlien joutuu puntaroimaan mikä elämässä lopulta on tärkeintä.

Sademiehen on käsikirjoittanut Dan Gordon ja suomentanut Aino Piirola. Näytelmä pohjatuu vuonna 1988 neljällä Oscarilla palkittuun, Barry Morrow’n ja Ronald Bassin käsikirjoittamaan elokuvaan. Esityksen ohjaa ensimmäistä kertaa Rauman teatterissa vieraileva Pekka Laasonen. Lavastuksen on suunnittellut Oskari Löytönen ja pukusuunnittelija on Elina Vättö. Kampaukset, peruukit ja maskeeraus ovat Tuula Kupiainen-Koiviston käsialaa. Valo- ja videosuunnittelijana vierailee Jussi Kamunen ja äänisuunnittelu on Panu Raatikaisen.

Raymondin roolissa nähdään niin ikään ensimmäistä kertaa Rauman teatterissa vieraileva Miro Honkanen. Charlien roolin tekee Juha Kulmala. Muissa rooleissa nähdään Timo Julkunen, Ninni Kekki, Mona Lehtola, Raisa Sorri ja Jenni Helenius.

Sademiehen ensi-ilta Rauman teatterissa 28. lokakuuta.
Esityksen kesto on noin 2 tuntia 30 minuuttia, sisältää väliajan.

Lehdistökuvia on ladattavissa osoitteesta: https://raumanteatteri.fi/media/

Lisätietoja näytelmästä ja esitysajat: https://raumanteatteri.fi/ohjelmisto/sademies/


Yhteistyökumppanit

BondeCamp ConsultingHovi HotelsOsuuskauppa KeulaSanomalehti Länsi-SuomiRadio RamonaRaumaRauman LukkoOmaSp