Sellaista elämä on – Juha Vainion tarina Rauman kesäteatterissa

15.06.2018 · 11:59

Juha ”Junnu” Vainion elämästä kertova musiikkinäytelmä ensi-iltaan 15. kesäkuuta Rauman kesäteatterissa Fåfängassa.

– Juha Vainio oli yksi maamme parhaista sanoittajista, omasta mielestäni paras. Me kaikki tunnemme paljon Vainion kuolemattomia kappaleita ja niitä kuullaan tänä kesänä myös Raumalla, kertoo esityksen ohjaaja ja käsikirjoittaja Mikko Kivinen.

Sellaista elämä on -musiikkinäytelmän käsikirjoituksen takana on Kivisen lisäksi myös Rauman Kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Kyseessä on tarina Juha Vainiosta, henkilöstä laulujen ja tekstien takana. Runsaasti musiikkia sisältävässä näytelmässä käsitellään niin hänen nuoruuttaan kuin myös uran vauhdikasta nousukautta sekä raitistumisen jälkeistä seesteisempää vaihetta. Tarinaa kuljettaa osaltaan myös kapellimestari Tuomas Kesälän johtama livebändi.

– Nuorena Rock-sukupolven edustajana en pitänyt Junnun kappaleita juuri minään, iskelmärenkutuksina. Mutta kun ikää ja kokemusta alkoi karttua, aloin löytää Vainion tuotannon hienouden, jäin koukkuun. Kenties hänen kestävän suosion salaisuus piilee juuri tässä: jokaisella kuulemiskerralla löydät kappaleista jotain uutta, Kivinen jatkaa.

Juha Vainion roolissa nähdään Heikki Mäkäräinen, joka lienee suurimmalle osalle televisiokatsojista tutuin Elisan Hintasaarnaajana. Mäkäräinen esiintyy parhaillaan myös Tampereen Teatterin Cats-musikaalissa.

Rauman kesäteatterin lavalla nähdään myös parhaiten iskelmälaulajana tunnettu Annika Eklund, joka ihastutti Raumalla jo kesällä 2014 suositussa Suklaasydän -musiikkinäytelmässä. Ilkka Merivaara muistetaan muun muassa televisiossa yhä uusintoina pyörivän Kumman kaa -sarjan Vesana.

Työryhmän täydentävät näyttelijäpariskunta Elina Lähde ja Petja Lähde. Myös kirjailijana tunnetulle Petjalle tuleva kesä on toinen Raumalla; hän näytteli Fåfängassa kesällä 2012 Kirkan musiikkia sisältäneessä Hetki lyö -näytelmässä. Elina taas on nähty aiemmin mm. Helsingin Kaupunginteatterissa ja Samppalinnan kesäteatterissa.


Yhteistyökumppanit

BondeCamp ConsultingHovi HotelsOsuuskauppa KeulaSanomalehti Länsi-SuomiRadio RamonaRaumaRauman LukkoOmaSp