Uusi kotimainen musiikkikomedia ensi-iltaan Rauman teatterissa

20.10.2020 · 11:04

Rauman teatterin syyskauden toinen ensi-ilta on Sebastian – kahdesti syntynyt. Osku Valveen kirjoittama ja Otto Kanervan ohjaama näytelmä saa kantaesityksensä 24. lokakuuta.

Sebastian – kahdesti syntynyt on uusi musiikkikomedia suosion ja julkisuuden ristipaineista, jossa on satiirisia elementtejä. Näytelmän päähenkilö, iskelmälaulaja Sebastian (Joni Leponiemi), on ahdingossa; suosio on laskenut, viimeisestä hitistä on jo ai-kaa ja levymyynti on tyrehtynyt.

Originelli manageri (Timo Julkunen) kehittää suunnitelman, jolla Sebastianista tehdään taas tähti. Kuten arvata saattaa, juoni mediatemppuineen menee täydellisesti pieleen.

Näytelmän taustalla ovat 1970-luvun kohutempaukset. Erityisesti laulaja Salomonin lavastettu hukkumiskuolema Espoon Haukilahden hiekkarannalla sekä Kristianin lavastettu itsemurhayritys hotellihuoneessa ja ristillä roikkuminen levymyynnin edistämisen toivossa, kertoo näytelmän kirjoittanut Osku Valve.

Perustaltaan Sebastian – kahdesti syntynyt on kuitenkin viihdyttävä musiikkikomedia. Näytelmän musiikki on pääosin 70-luvulta ja sovituksesta on vastannut kapellimestari Antti Paranko. Esityksen aikana kuullaan mm. Hectorin, Kirkan, Lea Lavenin, Markku Aron, Matti Eskon ja Kai Hyttisen tunnetuksi tekemiä hittejä.

Rauman teatterin taitava näyttelijäkaarti vahvistettuna kolmella vierailijalla pääsee esittämään yleisölle upeaa musiikkiteatterin osaamistaan. Huippuunsa viritettyjä musiikkinumeroja säestää viisihenkinen elävä orkesteri ja vauhdikkaat koreografiat ovat Jouni Prittisen käsialaa.

Vaikka Sebastian – kahdesti syntynyt nauraa julkisuuspelin groteskeille piirteille, mikään moraalisaarna se ei ole. Näytelmä on loppuun asti ihmisen puolella ja raskaana korona-aikana se tarjoaa katsojille huumoria, musiikkia ja iloa, Valve jatkaa.

Sebastian – kahdesti syntynyt ensi-illassa Rauman teatterissa 24. lokakuuta.

Painokelpoisia lehdistökuvia on ladattavissa media-osiosta.


Yhteistyökumppanit

BondeCamp ConsultingHovi HotelsOsuuskauppa KeulaSanomalehti Länsi-SuomiRadio RamonaRaumaRauman LukkoOmaSp