Varasto ensi-iltaan Rauman teatterissa

28.09.2021 · 13:00

Rauman teatterin syyskauden toisena ensi-iltana nähdään hävytön ja röyhkeä draamakomedia Varasto.

Arto Salmisen kirjoittama Varasto on mustalla huumorilla höystetty raaka ja kaunistelematon kuvaus jakautuneesta yhteiskunnasta. Rousku (Jani Koskinen) ja Raninen (Mona Lehtola) työskentelevät maali- ja rakennustarvikeliikkeen varastossa. Maalipurkkien, mattorullien ja kuormalavojen täyttämä harmaa arki on yksitoikkoista, eikä toivoa paremmasta ole havaittavissa. Hävittävää ei juurikaan ole ja asema yhteiskunnan hylkiöinä tuntuu olevan sementoitu. Rouskun sanoin: ”Alemmas ei pääse.”

Varaston luonnottoman suuri hävikki herättää johtoportaan epäilykset ja on selvää, että joku varastaa. Kiinnijäämisen uhka herättää selviytymisvaistot ja joku syylliseksi sopiva täytyy löytää.

Alun perin kirjana (1998) julkaistusta ja myöhemmin myös elokuvaversiona (2011) tunnetusta tarinasta on turha etsiä sympaattisia henkilöhahmoja. Ronskia huumoria ja tylyä dialogia sen sijaan riittää ja se tarjoillaan häpeilemättä.

Ensimmäistä kertaa Raumalla vierailevan Kimmo Virtasen ohjaama ja sovittama Varasto nostaa brutaalisti esiin yhteiskunnan kipupisteitä, kuten yksilöiden eriarvoista asemaa ja venyvää moraalikäsitystä.

Näytelmän lavastuksen on suunnitellut niin ikään ensimmäistä kertaa Raumalla vieraileva Alisha Davidow. Pukusuunnittelu on Helena Hankosalon ja kampaukset, peruukit sekä maskeeraus Tuula Kupiainen-Koiviston. Rooleissa nähdään kaikki Rauman teatterin omat näyttelijät sekä viimeksi viime kesänä Rauman kesäteatterin Mitä kuuluu Marja-Leena? -musiikkikomediassa vieraillut Jani Koskinen.

Esitys sisältää voimakasta kielenkäyttöä ja näytelmää suositellaan yli 16-vuotiaille katsojille. Esityksen kesto on noin 2 tuntia väliaikoineen.

Varasto saa ensi-iltansa Rauman teatterissa 2. lokakuuta.


Yhteistyökumppanit

BondeCamp ConsultingHovi HotelsOsuuskauppa KeulaSanomalehti Länsi-SuomiRadio RamonaRaumaRauman LukkoOmaSp