Luopuminen ja lapsettomuus Rauman teatterin tragikomedian keskiössä

22.10.2019 · 12:16

Rauman teatterin vuoden viimeinen ensi-ilta on Kiti Kokkosen kirjoittama ja Ria Katajan ohjaama Myydään 3H+K. Ensi-ilta lauantaina 26. lokakuuta.

Myydään 3H+K on oivaltava näytelmä siitä, miten haastavaa on päästää irti menneestä ja elää nykyhetkessä. Kaupunkilaistunut Ronja palaa miehensä Laurin kanssa maaseudulle myymään lapsuudenkotiaan.

– Esityksessä käsitellään äidin ja tyttären välistä suhdetta, Ronjan ja Laurin parisuhteen dynamiikkaa sekä ystävyyssuhteiden haasteita tahattomasti lapsettoman pariskunnan kipupisteiden kautta. Mitä valintoja on edessä, kun elämässä kaikki muu on mahdollista paitsi se mitä eniten haluaa? Luopumisen teema on vahvasti läsnä, kertoo ensimmäistä kertaa Raumalla ohjaajan roolissa vieraileva Ria Kataja.

Myydään 3H+K on näytelmä kaikille, joilla on parisuhde ja joilla on tai on joskus ollut äiti. Näytelmän teemat tarjoavat samaistumisen mahdollisuuksia myös kaikille, joilla on omia tai osittain omia lapsia sekä heille, joiden lapset jäivät syntymättä, viime kesänä Rauman kesäteatterin Kaksi puuta -näytelmää tähdittänyt Kataja jatkaa.

Voiko koira haistaa raskauden? Löytyykö onnellisen parisuhteen avain tantrakurssilta? Kuka on vastuussa, kun hammaskiskot eivät autakaan kuorsaukseen? Esimerkiksi näiden kiperien kysymysten parissa Ronja painiskelee mm. Putouksen Tanhupallona tunnetun Kiti Kokkosen kirjoittamassa hurmaavassa tragikomediassa.

TYÖRYHMÄ
Käsikirjoitus: Kiti Kokkonen
Ohjaus: Ria Kataja
Koreografia: Panu Varstala ja työryhmä
Lavastus: Oskari Löytönen
Pukusuunnittelu: Minna Pihlainen
Kampaukset ja maskeeraus: Tuula Kupiainen-Koivisto
Valot ja äänet: Valo- ja äänipalvelu Hanttimiehet

Rooleissa: Ninni Kekki, Juha Kulmala, Mona Lehtola ja Raisa Sorri


Yhteistyökumppanit

BondeHovi HotelsOsuuskauppa KeulaSatakunnan Kansa Länsi-SuomiRadio RamonaRaumaRauman LukkoOmaSp