Perinnönjakajat ensi-iltaan Rauman teatterissa

24.10.2022 · 13:17

Rauman teatterin syyskauden toisena uutena näytelmänä nähdään tulevana lauantaina ensi-iltansa saava perhesuhdekomedia Perinnönjakajat.

Kuten tiedetään, perinnönjako ei läheskään aina suju helposti. Vailla rahallista arvoa olevien esineiden jakaminen saattaa sotkea perhesuhteet jopa lopullisesti, kun tunteet ja muistot ottavat vallan.

Perinnönjakajat on uusi kotimainen komedia. Sukulaisjoukko kokoontuu hautajaisten jälkeen perheen lapsuudenkodissa. Ei aikaakaan, kun värikkäitä Post-it -lappuja alkaa ilmaantua esineisiin kiihtyvään tahtiin ja yhden jos toisenkin hermot ovat koetuksella…

Kantaesityksensä Mikkelin Teatterissa syksyllä 2021 saaneen näytelmän ovat kirjoittaneet Reidar Palmgren ja Tapio Liinoja, jotka muistetaan myös kaudella 2017-2018 Rauman teatterissa hurmanneen Rakastunut Ryti -musiikkinäytelmän käsikirjoittajina.

Esityksen ohjaa Tero Heinämäki, joka ohjasi Rauman teatteriin myös kahdella edellisellä kaudella esitetyn Fingerporin. Perinnönjakajien rooleissa nähdään kaikki Rauman teatterin omat näyttelijät eli Timo Julkunen, Ninni Kekki, Juha Kulmala, Mona Lehtola ja Raisa Sorri sekä vierailevat näyttelijät Helena Puska ja Emppu Jurvanen.

Lipunmyynti on Perinnönjakajien kohdalla sujunut vauhdikkaasti ja syyskauden esityksistä onkin jo myyty ja varattu yli 93 prosenttia. Perinnönjakajat jatkaa ohjelmistossa myös kevätkaudella ja kevään 2023 lipunmyynti onkin jo käynnissä.

Rauman teatterin syyskauden ohjelmistossa nähdään myös syyskuussa ensi-iltansa saanut jännitysnäytelmä Murhaloukku ja marraskuussa ohjelmistoon palaava lastennäytelmä Hui kauhistus! Kiertävä runo- ja musiikkiesitys Perhosrappu on tilattavissa maksutta lähialueen hoitolaitoksien ja avustusjärjestöjen tiloihin. Perhosrapun ensiesitys nähdään Toivontalolla perjantaina 4. marraskuuta klo 11.

Lisäksi Huittisten Risto Ryti-salissa nähdään Lisää saikkua, kiitos! OSA 2 -vierailuesitys perjantaina 4. marraskuuta. Rauma-saliin puolestaan saapuu vierailemaan Saikkua, kiitos! OSA 3 lauantaina 5. marraskuuta.

Perinnönjakajat ensi-illassa Rauman teatterissa 29. lokakuuta. Esitykset jatkuvat 15. huhtikuuta asti. Esityksen kesto on noin 2 tuntia väliaikoineen.

Lehdistökuvia on ladattavissa Media-osiosta.


Yhteistyökumppanit

BondeHovi HotelsOsuuskauppa KeulaSatakunnan Kansa Länsi-SuomiRadio RamonaRaumaRauman LukkoOmaSp