Rauman teatterin syksyssä musikaali Paula Koivuniemestä ja Sademies

06.03.2023 · 13:10

Rauman teatterin syyskaudella nähdään Paula! -musikaalin kantaesitys ja Oscar-palkittuun elokuvaan pohjautuva Sademies.

Syksy 2023 avataan Rauman teatterissa näyttävästi, kun Kaisa Kuikkaniemen, Esa Niemisen ja Otto Kanervan käsikirjoittama Paula! -musikaali saa ensi-iltansa 9. syyskuuta. Suomalaisen kevyen musiikin kuningattaren, Paula Koivuniemen ura ulottui lähes kuudelle vuosikymmenelle. Paula! -musikaali kertoo rakastetun artistin tarinan ensimmäisestä keikasta isän keikkabändin solistina aina uran huippuvuosiin ja Leidit lavalla -kiertueeseen.

Eri vuosikymmenten välillä liikkuvassa musikaalissa Paula Koivuniemen rooleissa nähdään kaksi näyttelijää; Rauman teatterin Ninni Kekki sekä ensimmäistä kertaa Raumalla vieraileva Maarit Peltomaa. Muissa rooleissa nähdään vierailevat näyttelijät Jani Koskinen, Elina Ruti ja Antti Tuominen sekä Rauman teatterin näyttelijöistä Timo Julkunen, Juha Kulmala ja Raisa Sorri.

Paula! -musikaalin ohjaa Otto Kanerva. Musiikin sovituksesta vastaa Esa Nieminen, joka toimii myös esityksiin valmistavana kapellimestarina. Esityksen koreografina toimii Osku Heiskanen. Lavastuksen suunnittelee Porin Teatterista vieraileva Teemu Loikas.

Ennennäkemättömän musikaalin pukusuunnittelun tekee Elina Vättö ja kampaukset, peruukit ja maskeerauksen Tuula Kupiainen-Koivisto. Valosuunnittelija on Hannu Naamanka ja äänisuunnittelu on Panu Raatikaisen. Esityksissä kapellimestarina orkesteria johtaa Perttu Suominen.

 

Sademies ensi-iltaan lokakuussa

Lokakuun 28. päivä ensi-iltansa saa aikanaan peräti neljällä Oscarilla palkittuun elokuvaan pohjautuva Sademies. Dan Gordonin kirjoittama ja Aino Piirolan suomentama näytelmä on sydämellinen ja hauska kasvutarina veljeksistä, erilaisuudesta ja luottamuksesta.

Charlie (Juha Kulmala) on itsekeskeinen liikemies, jonka elämää ohjaa rahan ja menestyksen tavoittelu. Varakkaan perheen poika yllättyy melkoisesti, kun isän kuoltua testamentti kertookin miljoonaperinnön päätyvän hänen autistiselle isoveljelleen Raymondille (Miro Honkanen), jonka olemassaolosta Charlie ei aiemmin edes tiennyt.

Ensimmäistä kertaa Rauman teatterissa vierailevan Honkasen ja Rauman teatterin omiin näyttelijöihin lukeutuvan Kulmalan lisäksi muissa rooleissa nähdään Timo Julkunen, Ninni Kekki, Mona Lehtola ja Raisa Sorri.

Sademiehen Rauman teatteriin ohjaa niin ikään ensimmäistä kertaa Rauman teatterissa vieraileva Pekka Laasonen. Esityksen lavastuksen suunnittelee Oskari Löytönen ja pukusuunnittelijana toimii Elina Vättö. Kampaukset, peruukit ja maskeeraus ovat Tuula Kupiainen-Koiviston käsialaa. Valo- ja videosuunnittelijana vierailee Jussi Kamunen ja äänisuunnittelu on Panu Raatikaisen.

Tulevan kauden ohjelmistoa tullaan vielä täydentämään vierailuesityksillä.

Paula! -musikaalin ja Sademiehen syksyn 2023 esitysten lipunmyynti alkaa perjantaina 10. maaliskuuta.


Yhteistyökumppanit

BondeCamp ConsultingHovi HotelsOsuuskauppa KeulaSanomalehti Länsi-SuomiRadio RamonaRaumaRauman LukkoOmaSp